Akció!

AMBROSIA GASTROSOL GYOMORCSEPP 50ML

2.181Ft

-16%
Cikkszám: 5997372310057

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett

  • Amennyiben rendelését 14:30 előtt leadja és a termékek raktáron vannak, abban az esetben rendelését még aznap feldolgozzuk
Guaranteed Safe Checkout

Leírás

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását irodalmi adatok igazolják.

Hatásra vonatkozó irodalmi adatok:

Calendulae flos (körömvirág) hatóanyagai: triterpén származékok, flavonoidok (kvercetin glikozidok), karotinoidok és szaponin. A gyomorbél traktus gyulladásos megbetegedéseiben a fenti anyagok komplex hatása érvényesül. A flavonoidok antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatását a karotinoidok szintén gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságai erősítik. Elősegítik a felmaródott nyálkahártya gyógyulását. Az utóbbi évek kutatásai nyomán különös hangsúlyt kaptak a drogban jelenlevő triterpének, közülük is elsősorban a triterpén diolok, így a körömvirágban főkomponensként megtalálható faradiol és faradiol észter.

Achillea herba (cickafarkfű) hatóanyagai: illóolajok, proazulének, flavonoidok. A proazulének gyulladáscsökkentő hatását az antioxidáns flavonoidok egészítik ki. Illóolaj komponensei baktericid hatásúak.

Hypericum perforatum (orbáncfű) hatóanyagai: naphtodiantronok (hypericin, pseudohypericin), floroglucinok (hyperflorin) és flavonoidok. Az extraktumot a gyomor-béltraktus gyulladásos kórképeiben kiegészítő komponensként alkalmazzák depresszív lehangoltság, félelem, ideges nyugtalanság csökkentésére, dyspepsiás panaszok esetén. A legújabb kutatások szerint a herba antidepresszáns hatású.

Mi a hatóanyaga?

50 ml oldat hatóanyagtartalma: 20,0 ml Hyperici herba (orbáncfű), 15,0 ml Calendulae flos (körömvirág), 5,0 ml Achilleae herba (cickafarkfű) kivonatok.

Mit tartalmaz még a készítmény?

A készítmény 62 % v/v alkoholt és glicerint tartalmaz.

Mikor ajánlott a készítmény szedése?

A Gastrosol cseppek az alkalomszerűen fellépő gyomortáji fájdalmak, ideges eredetű gyomorpanaszok, görcsök enyhítésére, ill. szakorvos által felismert gyulladásból eredő dyspepsiás emésztési panaszok kiegészítő kezelésére javallt.

Mikor nem szabad a készítményt szedni?

A készítményt ne alkalmazza bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység esetén, valamint alkohol fogyasztása tilalmát előíró gyógyszeres terápia és alkoholelvonó kúra idején. Ismétlődő dyspepsiás, görcsös gyomortáji panaszok esetén feltétlenül forduljon szakorvoshoz.

Szedhetik-e a készítményt gyermekek is?

A készítmény alkoholtartalma miatt gyermekeknek nem ajánlott.

Mit kell tudnia a készítmény szedése előtt?

A készítmény 62 % v/v alkoholt tartalmaz, mely adagonként 0,33 g alkoholnak felel meg. Alkalmazása káros lehet alkohol betegeknél. A készítmény alkohol tartalmát figyelembe kell venni magasabb rizikó faktorú betegségeknél; májbetegség, epilepszia esetén.
Fényérzékenység esetén tartózkodni kell a napozástól, a szolárium használatától.

Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?

A Gastrosol szedése hipericin tartalma miatt nem ajánlott egyidejűleg a következő gyógyszerekkel, mert azok hatását erősítheti ill. csökkentheti: INDINAVIR és HIV- és epilepszia ellenes szerek, kumarin tipusú antikoagulánsok (pl. Syncumar), szájon át szedhető fogamzásgátlók, Digoxin, cyclosporin (pl. Sandimmun) és theophyllin tartalmú készítmények.

Alkalmazható-e a készítmény várandósság és szoptatás ideje alatt?

Ezen élethelyzetekben a készítmény alkalmazását nem javasoljuk.

Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?

A készítményt folyadékba (tea, tej, gyümölcslé) csepegtetve, étkezések előtt kell meginni.

Mi az ajánlott adag?

Napi 4-5 alkalommal 20-25 csepp.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?

Világos bőrű egyéneken napozás (szolárium) erős napfény hatására a készítmény szedése során bőrpír, bőrviszketés jelentkezhet.

Mire kell még ügyelni a készítmény alkalmazása során?

Ha az üveg alján csapadékszerű kiválást észlel – mely a termék hatását nem befolyásolja – úgy alkalmazás előtt rázza fel az üveg tartalmát!

Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?

A tünetek megszűnéséig folyamatosan alkalmazható. Azonban ha 1 hét után tünetei nem javulnak, ill. rosszabbodnak, hagyja abba a Gastrosol szedését és forduljon szakorvoshoz.

További információk

Tömeg 0,06 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AMBROSIA GASTROSOL GYOMORCSEPP 50ML” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

AMBROSIA GASTROSOL GYOMORCSEPP 50ML
2.593Ft 2.181Ft Kosárba teszem