Akció!

AROMAX ILLÓOLAJ GRAPEFRUIT 10ML

1.056Ft

-19%
Cikkszám: 5997733311433

Ingyenes szállítás 20.000 Ft felett

  • Amennyiben rendelését 14:30 előtt leadja és a termékek raktáron vannak, abban az esetben rendelését még aznap feldolgozzuk
Guaranteed Safe Checkout

Leírás

Javasolt alkalmazás: párologtatásra, aromafürdő és bőrápoló olaj (zsíros bőrre) készítéséhez.
A grapefruit illóolajat a citromfélék családjába tartozó grapefruit terméshéjából préseléssel vagy vízgőzdesztillációval nyerik ki.
A terméshéj mellett alkalmanként a termésekből is préselnek ki olajat.
Ez utóbbi esetben az illóolajat és a vizes-frakciót centrifugálással választják szét.
Az illóolaj színe zöldessárga, narancsra emlékeztető illatú, de annál frissebb, fűszeresebb és kevésbé édeskés illatú.
Az illóolaj fő alkotórésze a citrus-olajokra jellemző limonén (95-98%), mely vegyület mellett több, 1%-nál kisebb mennyiségben jelenlévő vegyület (pl. mircén, alfa-pinén, béta-kariofillén) is található.
A gyümölcshéjból vagy termésből préselt illóolajban olyan alkotrórészek is megtalálhatók (kumarinok – pl. limettin), melyek nem illékonyak, de az illóolajban kioldódnak.
Az illóolaj főbb hatásaiként a fertőtlenítő, antimikrobiális, nyugtató, valamint a bőr alatti szövetek vérellátását és nyirokkeringését elősegítő hatásokat lehet megemlíteni.
A grapefruitolajat e hatások miatt szorongások oldására és a meghűlések okozta kellemetlen tünetek enyhítésére lehet használni aromalámpák vizébe cseppentve vagy levegőbe porlasztva, illetve a légzés könnyítését célzó inhaláló keverékek alkotórészeként.
Emellett zsíros, pattanásos bőr ápolására, illetve cellulitis kezelésére szánt készítmények egyik hatóanyagaként is ajánlják a grapefruit illóolajat tartalmazó készítményeket.
Kellemes, frissítő illata miatt kedvelt alkotórésze a masszázs- és fürdőolajoknak is.
Az illóolaj nem toxikus, nem bőrirritáló, nem bőrérzékenyítő, azonban a hidegen préseléssel kinyert illóolajban a kumarinok miatt enyhén fototoxikus hatású.
Ez utóbbi hatás kivédése érdekében kozmetikai készítmények legfeljebb 4%-ban tartalmazhatnak préseléssel előállított grapefruit illóolajat, és azt is javasolják, hogy grapefruit illóolajat tartalmazó kozmetikai készítmény használata után legalább 12 órát várjunk a napozással és a szoláriumozással.
A vízgőz-desztillációval előállított grapefruit illóolaj kumarinmentes, ezért fototoxikus hatással ennél az olajnál nem kell számolnunk.

További információk

Tömeg 0,05 kg

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„AROMAX ILLÓOLAJ GRAPEFRUIT 10ML” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Helytartó
AROMAX ILLÓOLAJ GRAPEFRUIT 10ML
1.305Ft 1.056Ft Kosárba teszem