Leírás
Leírás: A hidegen sajtolt étolajokat nyers magokból kipréseljük növényolaj préssel és az olaj ülepítése és szűrése után palackozzuk. Ezzel semmilyen jótékony összetevője, mint a vitaminok, zsírsavak nem sérülenek, szemben a melegen sajtolt étolajokkal. A préselés után visszamaradt melléktermék – ami szintén ehető – bőségesen tartalmaz vitaminokat, zsírsavakat és ásványi elemeket. A legértékesebb és legkeresettebb étolajok a máriatövismag, a tökmag, a lenmag és a szezám olaj, de a többinek is megvan a jótékony speciális hatása. Étolajaink tartósítószert nem tartalmaznak. A sok ezer év óta termesztett növényből készült olajat sok betegség kiegészítő kezelésére használják. Rendkívül gazdag A, B, C, D, E vitaminokban a kálium, magnézium, foszfor, kálcium, vas, cink, szilicium természetes forrása. Gyorsítja az anyagcserét, hatékonyan csökkenti a vér koleszterin szintjét, a gyomor belső falát védőréteggel vonja be; Cukorbetegség kezelésére is használják a lenmag főzetét: egy evőkanál lenmagot egy liter vizzel a felére főzzük. Szűrés után három egyenlő részben fogyasztjuk el. Égési seb gyógyulását is gyorsítja. Egy kis lenmag olajat felverünk tojás fehérjével és bekenjük a felületet, vagy a lenolajat mészvízzel egyenlő részben elkeverjük. Nem csak fájdalom csillapító hatása van, hanem mivel a győgyulási folyamat gyorsan és nyom nélkül megy végbe, igen kiváló gyógyhatása is van; gátolja a haj töredezését, illetve hullását és a köröm töredezését, A vér-sűrrűség természetes csökkentője. Külsőleg használható rovar és méh csipés okozta fájdalom enyhítésére.
Adagolási javaslat: naponta 2-6 teáskanállal, illetve ízlés szerint.
Tárolás: hűvös és száraz helyen.
Forrás: gyártó/forgalmazó. 2020. szeptember
Értékelések
Még nincsenek értékelések.